Hjälp barn i katastrofer

fredag 15 januari 2010

Lapponia små skulpturer


Lapponia har i samband med sitt 50 års jubileum lagt ut en liten filmsnutt på deras hemsida med en av deras stora designers Björn Weckström. Han pratar bl.a. om hur revolutionerande det var att skapa skulpturer som smycken, och hur han inspireras av naturens former och ytor. Varje Lapponia smycke, tycker jag, är en liten bit skapad konst. Jag älskar de oregelbundna och ruffa ytorna. Ädelstenarnas vackra slipning och "tyngden" i smycket. Det är genuint rakt igenom. Laopponia har så många duktiga designers knutna till sig och varje designer presenteras fint på hemsidan. http://www.lapponia.com/
Det är tidlösa smycken som står sig i generationer. Smakar det så kostar det men tröttnar man så är andrahandsvärdet
på äldre Lapponia smycken högt.

3 kommentarer:

Lapponiasamlare sa...

Tyvärr så avvecklade Lapponia sin egen butik i Sturegallerian i Stockholm i slutet av 2009. Det var den enda i Sverige.

Lägg märke till att de allra mest exklusiva smyckena i deras kollektion endast såldes där. De görs ofta i en upplaga av maximalt 40 exemplar och det är i första hand de smyckena som betingar ett högt andrahandsvärde.

Butiken i Sturegallerian hade också nästan genomgående betydligt bättre priser på smyckena än återförsäljarna. På de dyrare smyckena kunde det skilja 10 000 SEK eller mer i pris.

Jag rekomenderar de som är spekulanter på deras mest exklusiva smycken att åka till Helsingfors och handla direkt i deras butik. De har själva helt andra möjligheter till anpassningar och omarbetningar än vad återförsäljarna har och har dessutom ofta äldre smycken ur sina kollektioner fortfarande i lager.

Monika sa...

Tack Lapponiasamlare för din kommentar. Det är alltid roligt med lite respons =). Har också hört av en finsk samlare att äldre Laopponia smycken, fram till 1970-talet är populära i Finland, det gäller både guld och silversmycken.

Lotta.R sa...

Lapponia silversmycken är helt fantastiska.Jag har själv bestens nagel hänge från 70-talet armbandet Zelda och ett i silver och plexi samt den oemotståndliga ringen Ikaros. Blir lycklig av att bara titta på den. Och en annan silverring alla skapade av Björn weckström som är min favorit.
Gör enastående vackra smycken... Lotta