Hjälp barn i katastrofer

tisdag 27 oktober 2009

Handla på auktion på nätet

Att handla på auktion är kul. Ibland kan man göra riktiga fynd. På nätet finns det massor av möjligheter. Jag har letat fram lite länkar. På samtliga gäller att man registrerar sig som kund. Men var noga med att läsa alla villkor m.m, innan ni börjar bjuda så ni inte får några överraskningar. Lycka till med budandet!

Vi har http://www.tradera.com/. Här samsas privatpersoner med hadlare. Man lägger själv in sina varor på auktion, fotograferar och beskriver dem. Där kan man hitta trevliga smycken till bra priser. Just nu finns det t.ex. ett Efva Attling halsband med ett bud på 311 kr+ frakt. Går ut den 1 november.

Sen har vi http://www.lauritz.com/. Här lämnas varan in till auktionshuset. Experter beskriver och fotograferar varan. På budet tillkommer en köparprovision. Här kan man just nu köpa en Georg Jensen armring modell kont. Budet just nu är 685 kr. Går ut den 28 oktober. Tillkommer, hammarslag, provision och eventuell frakt.

http://www.pantbanken.se/ är en annan auktionssida. Här finns mängder med smycken.

http://www.budera.se/ har också en kategori som heter smycken och ädelstenar. Just nu finns det under denna kategori 5114 objekt.

http://www.kaplans.se/ har smycken, silver och ädelstens auktion den 12 december.