Hjälp barn i katastrofer

lördag 20 februari 2010

Önskelista, 5 i topp


Jag har gjort mig en önskelista. Den är numrerad från ett till fem men egentligen är det nog ingen bestämd ordning som gäller.
Nummer ett, just nu, på listan ligger ett ouppnåeligt Moonlight hänge från Georg Jensen. Jag bara älskar dessa "gamla" nytillverkade hängen, broscher m.m. Flera av smyckena i Moonlightserien tillverkades första gången av Georg Jensen under tidigt 1900-tal. Tyvärr passar det inte min plånbok (ca 6500-9500 för ett silverhänge prytt med ädelstenar som peridot, rosenkvarts m.m.).

Nummer två på listan är en silverring från Lotta Djussou.
det är en bred ring i oxiderat silver. Den kanske passar plånboken men den finns tyvärr inte i någon butik nära mig just nu.

Nummer tre på listan är Björgs härliga halsband, Moods, med underfundiga texter. Frågan är bara vilken text som passar mig bäst. Det finns någon som är rätt så träffande och någon som bara är kul att bära (alltid retar det någon, brukar min pappa säga).

Som nummer fyra på listan kommer serien Carmen, design Kirsti Doukas, från Kalevala Koru. Speciellt armringen är jag väldigt svag för.

Sist men inte minst Blomsterserien från Ole Lyngaard. Design Charlotte Lynggaard. En ring i gult guld eller ett blomsterlås/hänge är inte helt fel.

onsdag 17 februari 2010

Efva Attling Stockholm Treasure Hunting

Efva Attling föddes i Stockholm. Redan när hon var 11 år gjorde hon sitt första smycke. Som 16 åring gick hon som lärling hos en av Sveriges mest kända silversmeder Bengt Liljedahl. Året efter började Efva Attling som modell. Först 1996 är Efva tillbaka bland silver,guld och ädelstenar. Läs mer om Efvahttp://www.efvaattlingstockholm.com/1/1.0.1.0/2/1/

Efva Attling Stockholm gör sex korta filmer där vi får följa designern Efva Attling i processen från tanke till färdigt smycke. Allting sker i realtid och framtagningen av ett färdigt smycke kommer att ske under perioden, i och med detta är endast episod 1, Treasure Hunting, klar. Det kommer att bli sex filmer totalt med ca 6 veckors mellanrum.

Filmen har ännu inte släppts på Efvas hemsida men ni kan redan nu se den här.