Hjälp barn i katastrofer

onsdag 6 maj 2009

Önskelista

På min önskelista just nu finns ett collier och ett par örhänge från Aagaard. Colliern är en ring av snodda silvertrådar med ett litet hjärta i guld och små cubic zirkoner. Det hänger i en lädersnodd. Matchande creoler och ring finns men jag är, som alltid, mest sugen på ett par örhänge.
Överhuvudtaget tycker jag att Aagaards vår och sommar kollektion är jättetrevlig. Här finns något för de flesta smaker och priserna är moderata.
Katalogen hittar du på http://www.byaagaard.com/

tisdag 5 maj 2009

Aquamarin

Aquamarin är en ädelsten i blått. Från ljus himmelsblå till blågrön till havsblå. Oftast ser vi den i ljusa blå färger. Aqvamarin, sägs det, är världen över en symbol för glädje, hopp och hälsa. Den ska också bringa lycka och glädje i äktenskapet. Bra att veta om man vill bära något blått när man ska gifta sig.

Aquamarin är också sjömännens lyckosten och namnet kommer från latinets aqua=vatten och mare=hav.

Den tillhör berylfamiljen samma som smaragden. Dens hårdhet är 7½-8 på Mohs skala. Det är en populär ädelsten med få inklusioner och god briljans. Aquamarinen är tacksam att slipa i olika slipningar, vanlig oval facettering likväl som en fancy cut stenar. Dess vackra ljusa färg gör det lätt att få fram briljansen och leka med ljuset. Designers använder den gärna till sina smycken och för många är det en favorit.