Hjälp barn i katastrofer

fredag 26 november 2010

Jul smycken


För att komma i julstämning kan man ju alltid smycka sig i "jul".
Rebecca Martinsson, Becca Design gör söta jul smycken. Bl.a. hängen i form av små pepparkaks gubbar som någon smakat på :-) Här finns också polkagris käppar och lussebullar. http://www.beccadesign.se/


ttp://www.ellimei.se/gallery_13.html kan man hitta tomte eller snögubbe i glas hängande i justerbart halsband av vaxad bomull.

Guldfynd har en brosch i form av en julgran med bling bling som dessutom stödjer rosa bandet.

Vill man ge en "dubbel" julklapp så gå in på http://www.redcross.se/teman/julkampanjen-2010/butiken/tre-smycken/ Där finns tre smycken man kan köpa. Ett halsband, ett armband och ett babyarmband. En stor del av summan går till Röda Korset.
Ex. Hänge i silver med två änglavingar inkl. kedja. Pris 890 kr därav går 500 kr till "Röda Korsets sociala arbete i jul för att den gemenskap som präglar julen ska komma ännu fler till del - året runt. "

Tycker man om att pyssla kan man göra sina egna julsmycken. På t.ex. Panduro och Slöjddetaljer kan man handla allt man behöver för egen smycke tillverkning.

tisdag 23 november 2010

Nordic Jewellery


För ett tag sedan var jag i Köpenhamn och hittade då Galleri Àsdis på Klosterstraede 14 en tvärgata till Ströget. Här finns Guldsmed Àsdis Frimannsdottir född på Island. Hon inspireras av bl.a. av nordisk mytologi och den vilda vackra otämjbara naturen på Island. Här handlar det om genuint hantverk. Smycken i silver och guld, några prydda med ädelstenar. Jag föll speciellt för ett grovt runt hänge med små gammelslipade diamanter och en vacker bred ring i mörkt silver med inbränd vulkan aska från Eyafjallajökull. Denna gång handlades det ingenting men nästa gång jag kommer över så kanske jag har sparat ihop till något. Galleri Àsdis är en liten butik väl värd ett besök. Alla smycken är handgjorda och unika. Finns inte din modell eller storlek i butiken så gör Àsdis om det så att det passar dig. Få en försmak på http://www.asdis.dk/smykker.html