Hjälp barn i katastrofer

lördag 22 augusti 2009

Georg Jensen, Moonlight

Georg Jensen gör en stor satsning i höst på det "historiska arvet". I den nya kollektionen "Moonlight" har man inspirerats av, och designat, moderna varianter av gamla Georg Jensen modeller, designade av Jensen själv. Har du ett gammalt Heritage smycke i byrån är det nu du ska plocka fram det. Snyggt att bära till jeans! Den nya kollektionen är detaljrik och prydd med färgade stenar.

Daisy smycken kommer det också fortsättningsvis. De söta blommorna var 2008 års konfirmations present i Danmark. Nu i höst kommer de i nya fräscha färger.


Fusion, (design Nina Koppel) Georg Jensens mest sålda produkt genom åren, fick under våren en ny och bredare kollektion med Fusion armband och herring. Se mer Georg jensen på http://www.georgjensen.com/



torsdag 20 augusti 2009

Mässa på Bella Center i Köpenhamn

Idag har jag varit på Bella Center i Köpenhamn på
Skandinaviens största smyckemässa, goldsilverwatches. Jag är mätt på intryck när jag går därifrån och huvudet är fullt av tips till kommande bloggar :-) Mässan pågår till den 23 augusti men man måste tyvärr ha en inbjudan för att komma in. Det var lätt att fastna hos "favoriterna" när jag gick runt och tittade. Dem vill jag skriva närmare om de kommande veckorna. Men det ska nog bli några, för denna bloggen, nya tips på vackra smycken och hemsidor att besöka. Jag börjar lite lätt med Lund Copenhagen. Det gör jag för att de har en collektion, Poesi by Lund som är så otroligt somrigt och vi har fortfarande några sommar veckor kvar. Det är fjärilar, förgätmigej, hjärtan och blommor prydda med emalj i rött, vitt, blått och rosa. Hängen, armband, ringar och örhängen. Själv faller jag för för något helt annat. Serien Ivy kollektionen med inspiration från Bernhard Hertz teckningar. Hertz var silversmed och verksam i Köpenhamn. Han är känd för sina "skönvirke" (dansk art nouveau ) smycken.
Lund Copenhagen hittar du på: http://www.lundcopenhagen.dk/ och deras webbshop hittar du på http://www.lundwebshop.dk/