Hjälp barn i katastrofer

torsdag 27 augusti 2009

Bjørg Jewellery

Bjørg Jewellery från Norge fanns givetvis representerad på mässan i Köpenhamn. Häftig monter som sticker ut. Här kan vi tala om själ och originalitet Det speglar fint texten på hemsidan där hon berättar "Där måste finnas en själ, jag har alltid gillat att hitta udda föremål under mina resor, som jag kunnat göra speciella, bara för mitt eget nöjes skull".

På ena sidan i montern är det en samling föremål som inte har så mycket med smycken att göra men som ändå i sin helhet fint speglar stilen, originellt och lite lätt surrealistiskt. Häftigt! Precis som Bjørgs hemsida och videon som man kan ladda ner där.


Jag gillar det råa och enkla. Det grova och oregelbundna. Plattor i silver med många underfundiga texter. T.ex. even when I´m wrong I´m right faller jag för. Grova ringar med stora stenar eller textplattor gillar jag också. Bjørgs hemsida är värt ett besök.
http://www.bjorgjewellery.com/2009/

måndag 24 augusti 2009

Lotta Djossou och Tree by billgren

Då var det dax igen för en av mina favoriter, Lotta Djossou. Självklart var montern ljuvlig på mässan i Köpenhamn. Det andas "tider från förr"Rustikt fransk med gatlykta, parkbänk och i bakgrunden en kvällshimmel över en bro, som jag tror, går över floden Seine i Paris. Gamla skrifter och fotografier, ljusstakar och lyktor förstärker stämningen. Som pricken över i tas man emot av en vacker kvinna i klänning från sekelskiftet. Raffinerat!
Nyheter för i år är smycken i antikbehandlad mässing, gärna prydda med blå kvarts. Det är underbara "antika" smycken, det är löv och vingar, det är svalor och ekollon och det är trollsländor! Det finns också en vacker liten kista, en portmonnä och en nyckel att hänga om halsen. En del av dessa smycken finns också i silver och onyx. Smycken i mässing är något billigare i pris. Jag älskar örhängena med den antika ramen med en ädelsten hängande mitt i, eller de med filigranmönster, eller vingarna,
eller ... det finns hur mycket som helst som ögat begär.

Lotta Djossou har en katalog och en hemsida som sticker ut. Den är mycket personlig. Är du för gammaldags romantik kommer du att älska hemsidan. Gå in och titta på http://www.lottadjossou.se/

Håll också ögonen öppna för Tree by Billgren. En helt ny kollektion i läder, mässing och kristall som också visades i montern. Hemsida kommer snart: http://www.bybillgren.se/ och jag har fått ta del av några bilder både från Tree kollektionen och från mässan på Bella center i Köpenhamn, se och njut!

Tree by Billgren alltså, en tuff men ändå romantisk kollektion för både honom och henne som tål att tittas på.